Ronald Kramer

Ronald Kramer

In zijn jonge jaren voetbalde Ronald (nu 55) als prof bij Cambuur. Het was dan wel geen lange carrière, maar sport is altijd een belangrijke rol blijven spelen in zijn leven. Toen hij het voetballen op topniveau achter zich liet, verruilde hij de bal voor een racefiets. Ronald: “Fietsen geeft me het gevoel van vrijheid. Je ziet wat van de omgeving en bent tegelijkertijd lekker sportief bezig.” Het liefst fietst Ronald in teamverband: met een stel vrienden of met Team Flink.

Team Flink bestaat uit een groep ondernemers uit Friesland die allemaal behept zijn met het racefietsvirus. Inmiddels heeft Team Flink ruim 35 leden. Tijdens een toertocht fietsen er zomaar 30 mannen/vrouwen mee.

Naast de vele ritjes door Friesland, maakt Ronald jaarlijks een uitstapje naar het buitenland. Elke zomer fietst hij door het glooiende landschap van Italië. In de zomer van 2018 kwam zijn grote droom uit: hij fietste samen met een vriend vanuit zijn woonplaats Leeuwarden in drie weken tijd naar Rome, een rit van 2500 kilometer! In september van datzelfde jaar doet Ronald met vijf leden van Team Flink mee aan het Nederlands Kampioenschap Ploegentijdrit voor bedrijven. Ze eindigen in de middenmoot, met een gemiddelde van ruim 42 kilometer per uur over 35 kilometer. “Ik voelde het wel, maar ik ben apetrots dat ik met 55 jaar op de teller mijn eerste wegwedstrijd mocht rijden!”